English version

Áttekintés

A Váratlan utazás /Road to Avonlea/ egy TV-sorozat, melyet a Sullivan Entertainment készített. A kanadai írónő, Lucy Maud Montgomery munkája alapján készült, aki a Zöld orom Annája /Anne of Green Gables/ című ismert regénynek a szerzője. A történet Eduárd Herceg Szigetén /Prince Edward Island (P.E.I.)/, Kanadában játszódik 1903. és 1912. között. A sorozat nyomon követi Avonlea város lakóinak kalandjait és barátságait. A Váratlan utazás 7 sorozaton, összesen 91 epizódon keresztül ment. 140 országban mutatták be és nézők milliói látták szerte a világban.
További információk találhatók más Avonlea oldalakon, linkek lejjebb.

Ezt az oldalt a magyar rajongóknak szánom, akik reményeim szerint vannak egy páran :-) Igyekszem minél több infóval szolgálni azoknak, akik nem vagy csak keveset tudnak angolul. Sok angol nyelvű oldal létezik /egész pontosan, tudtommal ez az egyetlen magyar, a többi mind angol.../, így aki jártasabb a nyelvben, az jobban is informálódhat. A linkek, melyekre majd a későbbiekben hivatkozom, mind angol nyelvűek. Azok megértéséhez nyelvtudás nem árt :-)

Különleges termékeket (CD-ket, DVD-ket, videókat, ajándékokat) vásárolhatsz a Sullivan Boutique-ban.

Hírek:

2001.03.31. Rengeteg Avonlea-vel kapcsolatos dolog kapható a SullivanBoutique-ban: CD-k, DVD-k, poszterek, videók, ajándékok.

2001.01.04. Végre Magyarországon is bemutatták (m1 csatorna) a "Happy Christmas, Miss King" azaz a "Boldog Karácsonyt, Miss King" című karácsonyi Váratlan epizódot. Nem volt olyan rossz, de sajnos eléggé messze állt a régebbi részek hangulatától... A történetnek nincs vége, hisz Felicity terhes. Talán lesz még folytatás, bár ezt csak Mr. Sullivan tudhatja...
Ezenkívűl szerencsére az Anna 3. részét is bemutatta az m1 2 részre bontva. Hát ez talán még nagyobb csalódást okozott, mint a HCMK...

2000.11.25. Anne az m1-en 2000.12.09-én 17.20-kor!

Bár a dolog nem az RTA-ról szól, de nagyon is kapcsolódik Avonlea-hez! Kanadában a CBC-n 2000.03.05-06-án bemutatták az Anne 3. részét. Magyarországon az Anne-t 4 epizódban mutatták be, de az valójában csak 2 rész volt: "Anne" illetve "Anne - The sequel". És most elkészült a 3. része is: "Anne - The continuoing story" címmel. A nagy hír az, hogy hamarosan Magyarországon is láthatjuk, mivel Magyarország is megvette a vetítés jogát. Hogy melyik TV azt nem tudom, de valamelyik tuti leadja.

Családi összejövetel Avonlea-ben

A "Boldog Karácsonyt, Miss King /Happy Christmas, Miss King/" című új Avonlea mozit 1998. december 13-án mutatták be elsőzör a CBC-n /Canadian Broadcast Corporation - kanadai tévécsatorna/. Szerencsére 2000.12.26-án nálunk is bemutatta a Magyar TV m1-es csatornája ;-) Akinek nem sikerült megnéznie az reménykedhet egy ismétlésben, illetve megvásárolhatja a videokazettán.
Hááát egy kicsit csalódtam benne... Gondolom sokanvannak még így vele. Se Gus, se Sara, se Izzy nem játszik benne, sőt Davey és Dóra sem... Az okokat csak találgatni lehet. Hiányzott az az igazi "Váratlan utazás-hangulat"... de azért nem volt annyira rossz... Jó volt ismét egy időre megfeledkezni a hétköznapok hülyeségeiről és újra találkozni a régi ismerősökkel /sajnos nem mindenkivel.../.

Rövid tartalom: Felix harcol a Világháborúban Elberttel együtt. Egy csatában mindketten eltűnnek. A rossz hír megrázza a King családot, de nem adják fel a reményt, hogy Felixet viszontláthassák. Eközben Hetty néni szokásos stílusában vezeti az iskolát és készíti fel a gyerekeket a karácsonyi ünnepségre. Felix eltűnésének hírét is a tőle megszokott módon fogadja. Olivia visszajön Avonleabe a Karácsonyra a gyerekekkel, de Jasper nélkül. Sikerül rögtön összevesznie Hetty nénivel. Hetty nénit egy váratlan betegség kórházba kényszeríti, ahol egy fontos műtéten kell átesnie. Janettet megviseli Felix eltűnésének híre, nem tudja elfogadni a történteket. A film végére természetesen minden jóra fordul: Hetty néni műtétje sikerül, és a karácsonyi vacsorára Felix is betoppan a család legnagyobb örömére.

A filmben rengeteg régi ismerőst üdvözölhetünk. A King család tagjain kívűl Arthur Pettibone, Rachel Lynde és Mrs. Potts is játszik a moziban. Sajnos se Gus, se Sara, se Miss Stacy, se Jasper Dale, se Davey nem szerepel benne. Képek a filmből.

Boldog Karácsonyt, Miss King (1998) /Internet Mozi Adatbázis/
Return to Avonlea Amber cikke az új moziról "Visszatérés Avonlea-be" címmel.

Ezen a linken keresztül meg lehet vásárolni a videokazettát.

NTSC (USA) formátumban van csak!

Képek

Képek vannak az oldalon a Váratlan utazásból és a Boldog Karácsonyt, Miss King című filmből. Egyes képeket a TV-újságból scanneltem be, másokat az Avonlea Albumból és vannak képek a CBC oldaláról is. Több, mint 80 gyönyörű kép.

Video fájlok

Egyszer régen volt egy Disney website a Váratlan utazásról... Képeket, cikkeket és két video fájlt lehetett elérni ott. Sajnos ez a weboldal már nem üzemel többé...
Elhatároztam, hogy publikálom ezeket a videókat :) Nincs engedélyem a Disney-től, hogy az anyagukat publikáljam... de remélem, nem lesznek mérgesek rám... ;-)
DC608230.mov 1 796 508 byte
DC608231.mov 5 946 176 byte
Ezek a fájlok a Disney Channel tulajdonát képezik.

Tapéták:

Wallpaper1.jpg 257 425 byte, 1027x768x16M
Wallpaper2.jpg 198 745 byte, 1027x768x16M

Köszönet az Eduárd Herceg Szigeti Internet Információs Központnak /Prince Edward Island Internet Information Centre/, Timnek, Karennek, Mikionak és másoknak a képekért, amiket a tapétákhoz használtam.

Az epizódok címei

Az összes epizód címe megtalálható a magyar TV-kben vetített sorrendben.

Néhány csodálatos idézet...:

"Örökre megmaradnak a gyerekkor emlékei, az az érzés, amit a hullámok játéka kelt, ahogy a lábujjak alól kimossa a rózsaszín meg ezüst homokszemeket, vissza a tenger mélyére. Olyan nyugalmas volt; valami megfoghatatlan módon a halhatatlanság mutatkozott az ár-apály váltakozásában, meg az ég és a tenger végtelenjében. Most, ahogy rácsodálkozom ugyanarra a szikrázó víztükörre, tudom, hogy ifjúságunkat sosem hagyjuk el, mindig magunkban hordjuk a szívünk mélyén."
                               Hetty King "Otthonom a Sziget" ... Memento Mori


"A legszebb és legédesebb napok nem azok, melyeken valami nagyszerű vagy csodálatos vagy izgalmas dolog történik, hanem azok, amelyek egyszerű, kicsi örömöket hoznak, amik úgy követik egymást lágyan, mint ahogy gyöngyszemek peregnek le a zsinórról."
                               Anna az "Avonlea Annája /Anne of Avonlea/" című LMM novellából

Megvehető videón, CD-n, DVD-n

Az RTA, HCMK és az Anna megvehető videókazettán, CD-n, DVD-n a SullivanBoutique.com-on és a Videoflicks.com-on.

2 nagy egyéniség

Lucy Maud Montgomery és Kevin Sullivan.
Jön nemsokára...

Memória játék

A játék a klasszikus memóriajáték háttérképpel megfűszerezve. Kettesével kell a lapokat felfordítani.

Kvízkérdés

Az előző kvízkérdés eredményei:

Kvízkérdés

Országok, ahol bemutatták az RTA-t

Tudjuk, hogy számos ország van a világon, ahol bemutatták az RTA-t. Segíts összegyűjteni ezeket. Kérlek dobj meg egy melyben leírod az országod nevét, ha az RTA műsoron volt ott. Köszi. :) /Ez a felhívás a külföldi magyarokhoz szól, akik esetleg valamilyen még fel nem sorolt külföldi országban látták az RTA-t.
Országok /27/:
Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Japán, Franciaország, Németország, Svédország, Magyarország, Izland, Lengyelország, Norvégia, Finnország, Ausztrália, Argentína, Pakisztán, Belgium, Fülöp-szigetek, Jugoszlávia, India, Kína, Ciprus, Anglia, Svájc, Spanyolország, Brunei, Malajzia, Tajvan, Puerto Rico ...

Linkek Avonlea szereplők oldalaihoz /4/

Linkek más Avonlea site-okhoz /78/

Rengeteg angol nyelvű oldal foglalkozik az RTA-val. A legtöbb amerikai illetve kanadai, de található köztük izlandi, japán is. A linkek rendszeresen ellenőrizve vannak.

Banner Plus, a
linkcsere-program
Banner Plus, a linkcsere-program

Linkek Eduárd Herceg Szigeti oldalakhoz

Csatlakozz az Avonlea Village levelezőlistához ! 

Az egyik legjobb hely, ha beszélgetni akarsz a Váratlan utazásról, esetleg kérdéseid vannak vele kapcsolatban. A beszélgetés természetesen angolul folyik. A legtöbb tag az USA-ból vagy Kanadából ír, de vannak európaiak is: francia, svéd, német stb. én is tagja vagyok, így Magyarország is képviselve van :)))

Kattints ide és szavazz rám a legjobb Anne/Avonlea oldalak listáján.

Avonlea webring

Ha csatlakozni szeretnél az ÚJ Avonlea webringhez, töltsd ki ezt a nyomtatványt, várj az e-mailemre és illeszd be a kapott HTML kódot az oldaladba. Pár nap múlva a webringben leszel. :-)

Ezen Avonlea oldal tulajdonosa


Csatlakozni akarsz az Avonlea webringhez?
[Előző] [Következő] [Oldalak listája]
Készült: 1999. március 24.
Utolsó módosítás: 


Ajánlom ezt az oldalt Lucy Maud Montgomery-nek,

Kevin Sullivannek és az összes színésznek és színésznőnek az RTA-ból :-)

Kérlek látogasd meg a főlapomat és írj a Vendégkönyvembe!

vagy írj egy

Copyrigth ©